Strategic advise: Nieuwsbriefblunders deel 12: pijnlijke databasefout

De gemiddelde Direct Marketeer weet dit : als er één ding is waar je bij het versturen van mailings voorzichtig mee moet zijn dan is het overleden familie. Pijnlijker dan een verjaardagskaart voor een verloren gezinslid kan haast niet. En wat zie ik vandaag: een mail van de bekendste stamboomsite van dit moment: Geni.

Een deel van de gegevens van mijn familie staat daar online en in deze vrolijke mail word ik gewezen op een leuke vaderdagaanbieding:

Nieuwsbriefblunders deel 12: pijnlijke databasefout
(Méga-databaseblunder van Geni. Screendump.)

Een van de grootste nieuwsbriefblunders die je kunt maken

Komt ie: in mijn gegevens op deze site (die tenslotte over niets anders dan familierelaties gaat) valt écht duidelijk af te lezen dat -mijn- vader overleden is. Blunder van de eerste orde. Dit hadden ze met 1 minimale database-koppeling kunnen voorkomen.